Soltoppen, högt läge med ski in-ski out

Bo på toppen av Storhogna med ski in/out i sydväst läge!

Samtliga våra tomter på Soltoppen har ski in/ski out-läge både för längd och alpint. Tomterna ligger på gränsen till kalfjället för milsvida fjällturer. Här kan du se 360 grader från ditt fjällhus. För dig som gillar längd eller alpin skidåkning är det bara att ta på sig skidorna och åka ut i spåret. Förbindelseliften från tomtområdet tar dig snabbt vidare till Katrina-Klövsjös skidområde och tillsammans med Storhognas eget skidområde finns det totalt 14 liftar och 21 nedfarter att välja på. En kort bil- eller busstur bort finns Vemdalsskalet och Björnrike med sammanlagt 20 liftar och 34 nedfarter.

På Soltoppen ligger tomterna i sydvästläge med god eftermiddagssol och magiskt ljusspel när den går ner över fjällen.
Det här är en plats att trivas på, helt enkelt.

Val av tomt

I området finns tomter på mellan 1000 och 1400 kvadratmeter (kvm). Det ger dig stor frihet att placera byggnaderna så att den strålande utsikten kan tas tillvara på bästa sätt.

För att bevara miljön och naturen så långt som möjligt finns det några restriktioner att ta hänsyn till. För att inte hindra vilda djur från att passera genom området så får du inte sätta upp staket runt tomten. För att behålla den ursprungliga naturen så mycket som möjligt, så får du inte heller avverka träd i onödan. Det är ju dessutom så vackert med snötyngda träd på vintern.

Planbestämmelser

Vad du får och inte får bygga regleras av planbestämmelserna i detaljplanen. Planbestämmelserna utgör den formella grunden vid hanteringen av bygglov. (Du återfinner samtliga planbestämmelser under länken LADDA NER TOMTKARTA. En förenklad sammanfattning finner du under VÄLJ TOMT HÄR.)